S.V. GIO | Erasmus Universiteit

In opdracht van S.V. GIO is Sportinnova op zoek naar sponsoren, partners en fondsen die het nieuwste project, een leercentrum op de Erasmus Universiteit, financieel willen ondersteunen. S.V. GIO heeft als doel in februari 2016 een nieuwe leercentrum te openen op de Erasmus Universiteit te Rotterdam, met als primeur het eerste S.V. GIO Sport & Speelplein. Een nieuw leercentrum op een unieke plek waar 150 kinderen uit groep 7 en 8 van het basis onderwijs leerondersteuning gaan krijgen.

De EUR fungeert als unieke leerplek voor de kinderen waarbij docenten, studenten en vrijwilligers helpen bij het lesgeven aan de kinderen. Hiernaast kunnen de kinderen op de campus uitgebreid sporten en spelen op een speciaal gecreëerd S.V. GIO Sport en Speelveld. Dit alles ondersteunt door het bedrijfsleven in Rotterdam.

“In Rotterdam verschijnt 29% van de kinderen als laaggeletterde aan de start van het VMBO. Het is de droom van Giovanni en Marieke van Bronckhorst het onderpresteren aan te pakken en dit probleem op te lossen met de leukste en meest leerzame sportclub van Rotterdam: S.V. GIO.

Bij S.V. GIO werken kinderen net als een topsporter aan hun persoonlijke ontwikkeling. Tijdens een intensief naschools sport- en leertraject van 20 weken werken zij sportenderwijs aan begrijpend lezen, spelling en rekenen. Bij S.V. GIO krijgen zij een gerichte voorzet, zodat ze met de juiste bagage aan de middelbare school kunnen beginnen.”